Kinesiska nyårets hedergäster

Shanghai 2016 - 2018

Vilken vecka! I fredags landade våra vänner Rebecca och Johanna med respektive (de respektive är numer våra vänner också) för en fullspäckad vecka i Shanghai. Vi hade turen att få låna våran kompis Lindas lägenhet också så gästerna fick turas om i vårat extrarum.

IMG_0761

Det blev såklart ett besök vid The bund, lyckades pricka in den enda soliga dagen de var här. Så lite otur med vädret hade vi!

Tim och jag hade som vanligt som mål att försöka blanda lite olika provinser när det kommer till mat, och vi hann med en del med iochmed nyåret så var rätt mycket stängt också. Kul ändå att Lotus blev allas favorit! Så bra ställe.

IMG_0748

Sista dagen åkte vi till Xitang som är en gammal vattenstad ungefär en timme utanför Shanghai. Vår bästa taxi-kontakt John hade styrt upp med en liten minivan som hämtade upp oss på morgonen och körde oss runt hela dagen. Tillochmed till fejkmarknaden! Som såklart också var en given destination.

IMG_0787

Summa summarum, sjukt kul att ha besök! Att de äntligen kom hit! Det är verkligen så roligt att få visa ens vardag. Och skönt att kunna dela och få förståelse för hur det är att bo här. Det går typ inte föreställa sej. Speciellt för oss också som verkligen legat på latsidan med att lära oss språket. Lite outsiders här i våra kvarter..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s