Siem Reap

kambodja, Resor, Shanghai 2016 - 2018

_IMG_1988

Årets jul och nyårsresa gick till Kambodja, behändigt nära från Shanghai ändå. Vi flög först till Siem Reap där vi stannade några nätter för att kolla på Ankor Wat. Sjukt mäktigt! Vi gav oss upp i ottan och kollade på soluppgången.

_IMG_1960

Själva tempelområdet låg lite utanför Siem Reap, och vi var tvungna att stanna och köpa biljett på vägen dit också så strax efter fyra på morgonen var det uppstigning och våran tuktuk-kille stod startklar utanför hotellet. Han körde runt oss hela dagen, för hela tempelområdet är så stort så man måste åka emellan.

_IMG_1965

_IMG_2016_IMG_1978_IMG_2001_IMG_2012_IMG_2021

_IMG_2063

Vi tog den lilla turen runt, tror det var kanske 5-6 tempel att kolla på. Eftersom vi gick upp så himla tidigt så kändes det ganska skönt framåt eftermiddagen när vi var klara, och vi skippade tillochmed ett stopp för vi var så trötta.. inga riktiga tempeljägare alltså.

_IMG_2087

_IMG_1974_IMG_2023

_IMG_2004.jpg

Jag blev ganska positivt överraskad av Siem reap som stad också. Ofta när det är en sån riktig megaturistattraktion så brukar ju själva stan va en ganska stor besvikelse, men jag tyckte det levererade! Vi drack galet goda cocktails på ett ställe som hette Miss Wong, och åt god grillad fisk på Triangle. Jag var på blindmassage för 3 dollar och det fanns massor av mysiga marknader.

En kväll åkte vi båtutflykt för att kolla på solnedgången, men vi var nog mest fascinerade över alla husen som var byggda i vattnet, och alla kineser som kollade på solnedgången som om de aldrig sett nåt liknande..

_IMG_1858.jpg

_IMG_1876_IMG_1890

_IMG_1869

_IMG_1845_IMG_1864

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s