2017 i ett blogginlägg

Shanghai 2016 - 2018

Åh, det här året har jag varit sjukt dålig på att blogga. Det har bara varit SÅ mycket annat plus att allt inte känns lika spännande som det kanske gjorde från början här i Shanghai.

Hursom, det är alltid skönt att summera sitt år!

IMG_8104.jpgJanuari började i Filippinerna, sista dagarna av härlig solsemester. Vi var på ön Palawan och det bästa på hela semestern var Modessa island, en miniliten paradis-ö utanför Roxas. Avkoppling deluxe, och sjukt bra snorkling.

Februari och mars var ganska motigt på jobbet. Jag skulle ha bytt tjänst men det blev uppskjutet och min assistent blev långtidsjukskriven, så det var rätt mycket där ett tag. Hon blev frisk sedan så det löste sej, men det var rätt hektiska tider för mej och ganska omotiverande när jag visste att jag skulle byta plats.

IMG_8360.jpg img_8612

Rolig överraskning i mars var att min körkompis Olle kom på besök med sin tjej! Eller, de kom inte bara för oss, men de hade bestämt sej för att semestra i Kina i två veckor och hade ganska lång tid här i Shanghai. Middag och cocktail på det!

Jag firade in vårens ankomst med att köpa nya hipsterbrillor.

I april fyllde jag 30 år och mamma och pappa kom hela vägen till Kina för att fira storslaget. Vi strosade runt i Shanghai, var på dumplingskurs och åkte till Tongli.

img_8673 IMG_1165

I slutet av april kom Amalia på visit och den första värmeböljan kom. Det var verkligen så härligt.

img_8827

Sen åkte Tim och jag till Tokyo. En av mina bästa resor.

IMG_1244 IMG_1481 copyDSC08142.jpg

 

I maj firade vi vår första bröllopsdag, pappersbröllop! Vi åkte till Peking och vandrade på muren, gled runt i Hutongerna och åt anka.

_IMG_1657.jpg

_IMG_1600.jpg  _IMG_1540

Efter ett helt år i Kina åkte vi till Sverige för första gången i juli, och det var med blandade känslor vi åkte hem till Shanghai igen sen efter tre veckor. Vi hann med massor av härliga dagar på landet, vi träffade vänner och hängde i Stockholm och shoppade en hel del typiskt svenska grejer som vi saknat. Typ lakrits, räkost, finn crisp, underkläder från Monki, en hel del vintageplagg och en rejäl laddning med pinaler från apoteket.

_DSC04470.jpg

Väl tillbaka i Shanghai var det dags att börja kolla på ny lägenhet eftersom vårat kontrakt på Xinle Lu snart skulle löpa ut. Vi sprang på vår drömlägenhet och flyttade in i mitten av augusti, men efter ett tag visade det sig att drömmen inte var så härlig som vi tänkt med tanke på vår pianospelande granntant.

IMG_1735 IMG_1809.jpgIMG_1732

I en desperat jakt på avbrott från grannarna tog vi tåget till Moganshan där vi hajkade runt i djungeln och kollade på risfält över en helg. Fantastisk lite avstickare, och så härlig att andas frisk luft! Natur alltså. Det är en sak jag saknar i den här stan.

IMG_0081.jpg IMG_0022.jpg

I september kom Jossan & Kalle på besök i Shanghai och vi fick äntligen användning av vårat gästrum. Sedan väntade en välbehövlig semester i Indonesien där vi betade av både Lombok, Gili Meno och Gili air.

Bara några veckor senare var det dags för mej att åka till Dhaka, min första (och antagligen enda) business trip. Tim tog tillfället i akt och åkte både på ensam fotoresa till Hanoi och skate-resa till Xiamen med några kompisar. Som kompensation.

Under hösten hade jag även en del H&M-vänner som kom på besök fast i jobbet. Malin hade möjligheten att stanna över helgen så då promenerade vi runt i franska kvarteren och det var härligt att kunna visa upp Shanghai i sitt bästa (och soliga) höstväder. När Jessika och Amanda var här blev det en riktigt partykväll, spontant. Vi var måttligt pigga dagen efter.

I december frös vi halvt ihjäl i vår lägenhet som vi upptäckte hade noll isolering. Ytterligare ett minus med drömlägenheten. Efter att ha investerat i flertalet element, tofflor, och en värmedyna i sängen kändes det ändå hanterbart om en hade mössan på inomhus.

IMG_0523.jpg IMG_0532.jpg

Några dagar innan julafton åkte vi till Kambodja där vi började semestern med templen i Ankor Wat och sedan åkte vidare ner mot Sihanoukville och Koh rong. Sihanoukville var kanske inte riktigt våran kopp med té, men vad tusan. Sol, bad och semester. På Koh Rong bodde vi på Coconut beach. Superhärligt.

Nyårsafton spenderades på en strand sippandes på en kokosnöt. Vi kunde knappt hålla oss vakna till tolvslaget och strax efter fyrverkerierna och de huntratals ljuslykoktorna som släpptes upp i natten kröp vi till kojs. Som de pensionärer som vi plötsligt blev på den resan.

 

Så hej 2018! Jag hoppas på sätt och vis att du blir ett bättre år än 2017, även om det här varit skoj också!

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s