Otur

Shanghai 2016 - 2018

Vi är verkligen otursförföljda när det kommer till grannar i den här stan. Den tidigare lite störiga Crazy lady är en ängel i jämförelse med det här paret som bor brevid oss nu. De, eller kvinnan i huset, spelar piano dagarna i ända från 9 på morgonen till 10 på kvällen. Vi har varit över och sagt till några kvällar när vi velat gå och lägga oss tidigt men senaste gången vägrade de öppna dörren och tanten bara skrek där inifrån. Igår morse fick vi ett brev av dem som jag bad en kollega översätta och svara på, där de skrev att de inte tänkte lyssna på våra klagomål och att vi kunde flytta om vi det inte passade. Alan, vår kinesiska räddare i nöden, skrev ett långt och mycket artigt svar att vi borde respektera varandra, och leva i harmoni och att de kanske kunde spela mellan 10 på morgonen till 9 på kvällen. Då kom ett svar till att de inte tänkte ge sej varpå jag skickade en liten update till landlord om situationen. Och så kom en lapp till som enligt Alan var otroligt otrevligt skriven där det står att vi inte har rätt att klaga på kineser, att de inte gillar oss utlänningar och att vi borde flytta. Snark. Jag vet inte riktigt hur vi ska gå vidare här utan att sjunka till deras låga nivå och börja föra dubbelt så mycket oväsen som hämnd..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s