Flyttkaos 

Shanghai 2016 - 2018


Inte nog med att det packas och kaosas i lägenheten, idag utbröt stort drama på Xinle lu. Grejen var att jag dumpsterfyndade en asfin bänk häromdagen som jag ställde nere på bottenvåningen i köket. Tänkte att det var jobbigt att släpa upp när vi ändå skulle flytta inom några dagar. Idag när vi kom ner och skulle gå ut och köpa lunch så var den borta och jag blev, hungrig som jag var, skogstokig. Sen ser vi att själva sittdynan står ute på gatan och underredet är borta, så jag gick upp till Crazy lady och frågade om hon sett nåt, varpå hon skyllde på att gammeltantens hushållerska burit ut den och skruvat isär den. Så jag knackade såklart på hos gammeltanten som tog sin eftermiddagslur (typiskt) men hon bekräftade att hennes ayi tagit den. Ok. 

Tim och jag gick och åt och på vägen hem så möter vi den här kvinnan som tar ett hårt grepp om min handled och tvingar mej till nån slags ofrivillig armkroksgång genom kvarteret samtidigt som hon skäller ut mej på kinesiska. Antar jag. Hon lät arg. Kan tillägga att den här damen är i min axelhöjd och sportar kanske 35 kilos klass. Aja. Väl inne på nån gård så ligger det här underredet söndersågat och jag misstänker att hon sålt det till nån skrotsamlare. Så dumt! Hursom, Crazy lady är på vår sida i det här och ska hjälpa oss att bära kartonger i morgon. Fast inte de tunga såklart. 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s