Peking alltså

I Kina, Resor, Shanghai 2016 - 2018

Jag blev väldigt positivt överraskad av Beijing, jag vet inte riktigt vad jag väntat mej men hursomhelst så var det över förväntan. Ganska olikt Shanghai på alla sätt, trots att det är samma land. Vi tog tåget dit på 5 timmar, väldigt smidigt. Det var mer gammalt och mer kinesiskt, mer kulturellt. Franska kvarteren kan slänga sig i väggen jämfört med de stora hutong-områdena med sina gränder. Och alla vara så glada! Vinkade och sa hej och var inte alls så dåliga på engelska som jag trodde.

Vi bodde lite off dock, när vi kollade kartan så tänkte vi att jaja, några kvarter kan vi ju promenera för att komma till de centrala delarna. Men ett kvarter visade sig vara flera kilometer! Och typ alla vägar var minst fyrfiliga. Det var galet stort, men väldigt rakt och strukturerat.

_IMG_1600

Folk hade överlag mer varierande stil och var mer alternativa. Halleluja moment när vi hängde i Art District på en bar som ägdes av en supertatuerad kinesisk tjej med sån minikort lugg och helt bortrakat underhår. Inte för att det spelar superstor roll hur en ser ut men här är liksom alla samma likadana. Det var så befriande på nåt sätt att se nåt annat.

Det fanns hursomhelst mängder av små hippstriga bryggerier och det bubblade liksom konst och kultur och medvetenhet på ett sätt som helt saknas i Shanghai. Eller så hänger jag bara på fel ställen. Aja, Beijing är på framfart och förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge in Shangan är med på tåget!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s