Tokyo!

Resor, Shanghai 2016 - 2018, Tokyo

OMG vad jag gillar  Tokyo! Bästa staden på länge, eller kanske någonsin, som jag besökt! Vi var där 4 dagar men hade lätt kunnat stanna fyra till. Vi sportade tunnelbana en hel del för att ta oss runt till alla olika områden vi läst om, Shimokitagawa var nog favoriten.

DSC08142__IMG_1175

Vi bodde i Shinjuku och började första dagen med att strosa genom en stor park som var precis bakom hotellet. När en bor i Shanghai så är det alltid uppskattat med lite natur, även om den är anlagd. Efter lite ramen-lunch i Harajuki gick vi bananas i en second hand butik som hetter Flamingo och som låg lite bakom Harajuku. I Shanghai finns knappt ingen vintage/second han (kineser vill bara ha nytt) så både Tim och jag blev hel till oss. Hetsiga på shoppingen åkte vi sedan vidare till Shimokitazawa där vi läst att det ska finnas mängder med second hand men efter att ha hängt i den dä Flamingo-butiken var vi både lite för trötta för att engagera oss helhjärtat i jakten på fynd.

IMG_1200IMG_1195

På kvällen gick vi till en helt galen bar i Shibuya som hette Alcatraz ER där vi blev sittande i en fängelsecell och servitrisen var utklädd till sjuksköterska.

IMG_1244

Vi började med varsin drink som hette Brain Freeze och serverades i ett huvud, och menyn hade en hel del annat suspekt att erbjuda. Lagom till vi sippat i oss vår andra drink, var det dags för show och allt släcktes ner, larm började låta och en naken man sprang runt och skrämdes. Det här var alltså ett helt sjukt ställe. Som spelade typ techno hela tiden också.

IMG_1249IMG_1246

Efter den här upplevelsen tog vi det lite mer lugnt och åt vi sushi i Shibuya där var och en hade en egen ipad att beställa på och så swishade maten in på rullband i tre olika nivåer. Väldigt high tech och mer rosa och gulligt.

IMG_1265

Fredag förmiddag bestod av tempelbesök och Geisha-spaning i Askuda. Väldigt mycket folk och inte riktigt våran melodi. iFramåt lunch åkte vi till Ikejiri-Ohashi och gick utmed Megurofloden en sväng. Jag åt en asgod nudelrätt med massor av koriander.

IMG_1328.JPG

IMG_1292På kvällen gjorde vi resans första (och enda) mat-tabbe genom att förlita oss på Tripadvisor. Ajsing! Vi styrde kosan hemåt Shinjuki och åt på en Yakiniku restaurang som trots att den fått väldigt fina omdömen inte var mycket alls att hänga i granen. Men men. Vi tröstade oss med att gå till ett områden med små små gator med små små barer med plats för bara några personer i varje. Vi hamnade hos en gammal kedjerökande kvinna som hette Koru och som hade haft sin bar i 45 år. Det fick plats 10 personer max och allterftersom kvällen gick och gästerna byttes ut fick vi flytta oss längre och längre in i den långsmala baren för att nya besökare skulle kunna komma in. Alla pratade med alla och det var trevlig stämning enda till en skottsk kille som brukade hänga på tennisveckan i Båstad dök upp med sin tjej och var allmänt oskön mot både henne och oss andra. En amerikansk kvinna som hette Dana (och var rätt dragen) röck tag i tjejens arm på vägen ut och förklarade sluddrigt att hon minsann förtjänade bättre och borde dumpa tenniskillen asap. Oklart vad som hände sen.

På lördag förmiddag begav jag mej till Shibuya för att kolla in lite butiker medan Tim gick på utflykt med sin kamera. Sedan sammanstrålade vi på lunch och promenerade på Cat street upp till Harajuku igen.

skylt

DSC08345_trappa

IMG_1240

På lördagkvällen (finalkvällen) tog vi oss tillbaka till favoritområdet och åt middag på en jättehärlig restaurang där alla var supertrevliga. Vi började prata med några japanska studenter som satt vid bordet brevid oss när vi berättade att vi va från Sverige så sa de att de gillade bandet Wintergatan supermycket! Tim och jag började genast skriva på en lista med andra bra svenska band inom samma genre och de blev jätteglada och vi skålade i Sake.

IMG_1477IMG_1481 copy

Dörren till restaurangen var miniliten och när det vid stängning vad dags att lämna gick vi vidare till en bar som heter Trouble Peach i närheten. Och ja, det ena leder ju till det andra så vips stod jag och Tim med våra nyfunna vänner på ett karaeoke-ställe och sjöng för fulla halsar.

IMG_1382

Söndagen söndagen startade ganska hetsigt eftersom vi var sjukt trött men tvungna att checka ut redan vi 11. Stress! Vi promenerade till Yoyogiparken där jag passade på att ta en tupplur (när sov jag i gräs senast? Så skönt!)

DSC09135_

Vi hittade ett supermysigt Avocado-ställe, alltså de hade bara grejer med Avocado, där vi satt och spanade ett bra tag på snygga människor. Japaner är så stylish! Lätt snyggast klädda folket jag sett.

IMG_1397

Ja, nee, men med det sagt så är nog Tokyo helt klart topp tre bästa staden jag besökt. Jag ska fundera lite på vilka andra ställen som finns med på den listan, annars blir nog Tokyo nummer ett.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s