Topp 5 störningsmoment i Kina

Shanghai 2016 - 2018

1. Att ta sej ut ut tunnelbanevagnen när typ 20 pers trycker sej in så fort tåget anländer till perrongen. Samma sak i hissen, står du långt in och inte har tillräckligt vassa armbågar kan du få åka med en extra våning. Att någon skulle stiga ur en proppfull hiss för att på så sätt hjälpa till att släppa ut de som faktiskt ska ut är högst ovanligt. 

2. Smask, rap, harkel. Trots att vi bor i en hyffsat civiliserad stad i Kina blir jag heller inte förvånad om jag möter nån på gatan som lägger av en rejäl brakare i samma stund vi möts.

3. Trafiken. Jag jag jag. Alla ska fram och även om det är rött ljus men det finns en liten liten lucka nånstans så visst tusan är det nån mopedist som tar chansen. Med livet som insats. 

4. Felaktig aktivitet på gym. Alltså ätande, mobilsurfande, vilande i maskinerna på gymmet.

5. Brist på kösystem. Jag kan stå i kö inne på 7eleven och precis när jag är framme vid kassan så kommer nån jäkel från andra hållet och räcker fram sina varor. När en då vänder sig mot personen för att ifrågasätta beteendet ser hen plötsligt extremt oförstående ut. DET ÄR KÖ DIN DRUMMEL! Snark. 

6. Strosande mobilzombies. Det är omöjligt att hålla ett bra tempo när en är ute på promenix, såvida man inte kör omkörningsfilen mitt ute i gatan. Det är också viktigt att vara uppmärksam så en inte krockar med en av dessa mobilzombies eftersom de har en allt annat en rak och målmedveten gångstil och närsomhelst kan tvärstanna. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s