Svenskarna som trodde de var locals

Shanghai 2016 - 2018

Åååååh jag har gjort bort mej. Allt började med att vi pratade om Lantern Festival som är dagens högtid och liksom själva avslutet på Chinese new year-firandet. Då hängs det upp röda lyktor och folk äter risbollar med olika fyllning och det firas liksom. Och jag berättade då för mina kinesiska kollegor att jag redan pyntat min balkong med röda lampor och  de blev väldigt imponerade av hur jag verkligen tagit till mej det här kinesiska. Tills jag visade en bild på lyktorna och alla brast ut i skratt för det är tydligen lyktor som japanska barbeque-restauranger har. Och att de inte kinesiska alls. Ååååååh och de här lyktorna har vi haft på ballen ett bra tag och alla grannar har vinkat och sett så glada ut. Till saken hör ju att jag hittade dem på en grossistmarknad för hotell och restauranger. Snark.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s