Longhua tempel

Shanghai 2016 - 2018

Igår åkte vi på utflykt till ett tempel, vi tänkte nämligen försöka turista lite under helgerna nu när vi bott in oss lite och liksom kan våra kvarter. Färden gick inte så jättelångt, kanske 15 minuter med tunnelbana, men det räckte för att få se något helt annat mot vad vi är vana vid här i våra franska kvarter.

img_1048

img_1036

img_1038

img_8305

Jag vet inte om det är såhär varje dag eller om det var just för det var söndag men det eldades friskt och folk stod med rökelser och bad utanför templet. Sedan vände de sig åt alla fyra olika väderstreck i sin bön också.

img_1023

img_1034

Ah, det var ju alltså ett buddistiskt tempel men det finns ju kineser som både är kristna och muslimer och annat också, mest muslimer i norr tror jag dock. Men de flesta kineser är ganska oreligösa typ som i Sverige.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s