Bollen är i rullning

Shanghai 2016 - 2018

Alltså våran granne, aka Crazy Lady, har tagit vårat grannskap till nya nivåer, och jag tror tyvärr att det var vi som startade karusellen genom att ge henne en julklapp. Eftersom jag ville göra på rätt sätt frågade jag mina kollegor vad som är brukligt att ge till äldre damer och frukt och choklad var tydligen det som gällde. I en korg helst, lite som den tråkigast vinsten när en köpte lotter på valborg förr i tiden. Med cellofan. Hursom, vi hittade ingen lämplig korg men hon fick en stor papperspåse som det stod Merry Christmas på fylld med godsaker. Hon blev superglad och alldeles till sig för julklappen måste ju ha kostat massor. 

Några dagar efter att vi kom hem från Filipinerna knackade hon på och gav oss en julklapp tillbaka, för hon hade väl fått lite dåligt samvete vilket vi inte alls tycker hon borde ha. Vi förväntade oss liksom inget tillbaka. Men då langade hon över en halvdrucken whiskeyflaska och gammal torr choklad som hon för övrigt försökt bjuda bort till Tim föea veckor tidigare. Ok tänkte vi, det var ju snällt tänkt. Idag knackade hon på och frågade om vi äter ris (jobbigt läge i Kina om så inte skulle vara fallet) och vi fick en stor säck med ris och något mystiskt diskmedel med doft av persika. Jag vet inte riktigt om vi har startat något gåvokrig nu, eller om jag bara är extremt svensk som tänker att vi måste återgälda snarast? 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s