Hej 2017!

Shanghai 2016 - 2018

Nytt år! Och nya danser; nya chanser. Som blivit lite av en tradition tänkte jag summera året, och det började i ett svinkallt Berlin där jag och Tim avnjöt en 7-rätters middag tillsammans med massa pensionärer på en gammal anrik tysk restaurang. Väldigt konstigt blev det.

Våren var ganska händelselös och i slutet av mars reste vi till Paris över en helg. Jag hade precis sökt jobb nytt jobb och visste att det första som väntade mej när vi kom tillbaka var en anställningsintervju via videomöte. Läskigt.

img_5620

I april fyllde jag år och ställde till med kalas och lagade typ 10 olika kinesiska rätter. Temat valdes för att jag fått jobbet i Shanghai, och att vi snart skulle flytta dit. Jag friade även till Tim i ett sms som löd ungefär: hej hjärtat, jag fick jobbet i Shanghai. Jag tror vi måste gifta oss!  Inte jätteromantiskt kanske men ganska effektivt.

Jag gjorde nytt pass och undrar fortfarande hur det kan vara samma person på bilderna? Tillochmed polisen som lämnade ut passet fnissade lite. Aja, jag är glad att inte vara en rysk kulsköterska längre.

IMG_5762.jpg

28 maj blev det bröllop i Stadshuset och en liten skara med familj och nära vänner bevittnade vigseln. Efteråt var det vinlunch hemma i våran lägenhet (japp, långbord med 17 personer gick utmärkt att tränga in i en lägenhet på 36 kvm) och när de vuxna gått hem blev det fest ända in på småtimmarna med fler gäster.

 

img_5950img_5951img_5983

Sommaren försökte vi maxa så mycket det gick eftersom flytten till Shanghai skulle gå i slutet av juli. Vi brände av kräftskiva i förtid, var nere i Norrköping mer än på länge och sög verkligen ut så mycket av Sverige vi bara kunde samtidigt som vi stökade med visumansökningar, uthyrning av lägenhet, försäkringar och andra förberedelser.

img_6126img_6122img_6307img_6139

28 Juli, på vår 2 månaders bröllopsdag landade vi i Shanghai och det blev ett kärt återseende med vår vän Karin som flyttat hit redan i maj. Sedan följde en månad av lägenhetsjakt, sjukt varmt väder och bara att försöka vänja sig vid allt nytt.

img_6404

I september vågade vi oss på vår första resa i Kina, en liten busstripp 5 timmar söder om Shanghai. Det var besök i grottor (som kineserna pimpat somom det vore rave), vandring i naturen och båtutflykt på schemat i dagarna tre och jag köpte en blommig hatt.

 

img_7146img_7175img_7180

I oktober åkte vi till Hongkong och hälsade på John och hans tjej vilket var superkul! Det var länge sedan vi hängde med varandra så det blev två flugor i en smäll både med catch up men också att få  guidad tur i Hongkong.

IMG_7435.jpg

I november sög vi in det sista av höstsolen innan decemberkylan slog till, och jag tror kineserna gjorde detsamma för jag har nog aldrig sett så mycket tvätt hänga ute på tork.

img_7253img_7694img_7714img_7753img_7828

img_7677

Det var också högsäsong för granatäpple och färskpressad juice gick att hitta för en billig peng i var och varannat gathörn. Dessutom var det det som gällde i fruktkorgarna på jobbet under november månad, kanske inte det mest lättätna på ett kontor (för hur äter en egentligen ett granatäpple?!) men jag tyckte det kändes festligt och ganska exotisk.

img_7880

I december försökte vi maxa julstämningen här hemma och vi köpte en gran som var så plastig att den glittrar av sej självt. Jag bakade lussebullar, adventsljusstaken som rest hela vägen från Sverige åkte fram och Carolas jul var standard under våra helgfrukostar.

img_8081

Året avslutades på Filippinerna och 2017 skålades in på en takterass i ett hav av fyrverkerier. Tyvärr startade de första dagarna av det nya året med feber p ga extremt maxad air condition på hotellet, men jag hoppas att inte det kommer sätta någon prägel på resten av året.

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s