Kinesisk byråkrati

Shanghai 2016 - 2018

Efter att tagit paus från alla myndigheter som vi flängde runt emellan i början när vi kom hit var det idag dags att besöka skattekontoret för att visa pass och få en utskrift på hur mycket jag betalat i skatt hittills. Det är sånt man måste ha när en går till banken för att föra över pengar till sitt svenska konto. Och ett konto i US dollar, för det går inte föra över direkt till det svenska pengar. 


Hursom, det här måste lösas. Det är inget vidare cashflow på mitt svenska konto eftersom lönen går rakt in på det kinesiska kontot. Och här jobbas det inte så jättemycket med Visa eller Mastercard, utan en egen variant som heter Unionpay, och i stort sett bara funkar i Kina. Extremt opraktiskt om en ska resa utrikes och vill använda sina förvärvade kinesiska slantar. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s