Teamlunch

mat i kina, Shanghai 2016 - 2018


Jag och mina kollegor har hittat värsta bästa lunchstället i samma hus som kontoret är i. Inte mest aptitliga bilden kanske med tanke på att vi hann äta upp hälften innan jag insåg att det var läge att ta en bild på godsakerna. Min favorit är bollarna som har något mystiskt krispigt och fluffigt skal men är fyllda med räka. Mums. Fatet med bara några smulor kvar på var kofötter vilket verkar vara någon form av delikatess eftersom de gick åt väldigt snabbt. 

Mina kollegor tycker det är rätt kul att jag ändå gillar kinesisk mat, många svenskar på kontoret äter oftast lunch på typiskt västerländska ställen. Sallad och pasta och sånt. Och även om kinesisk mat är ganska köttorienterad så är jag helt med på att plocka grönsaker från kötträtterna, och de beställer alltid in någon fisk eller skaldjursrätt för att försäkra sig om att jag ska bli mätt. Sedan är det såklart ganska facinerande med deras då t ex kofötter, kycklingfötter och andra suspekta grejer de sitter och gnagar på. Konstiga benbitar med brosk. Och härligt att alla är ganska open minded och vi kan skratta åt hur vidrigt jag tycker det är, men det är delikatess i deras ögon. Och att de tycker jag är helt knasig som inte äter kött. Härligt team helt enkelt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s