Tanten på halsen

Shanghai 2016 - 2018

Grannen, aka Crazy lady, har tagit vår relation till nya nivåer. Lägenheten brevid håller ju på att renoveras och allt började egentligen men att hon tyckte att vi skulle klaga och be om lägre hyra, åtminstone under den tiden renoveringen pågår. När hon fick veta hur mycket vi betalar så drog hon direkt slutsatsen att vi inte har råd att köpa mat och tog min hand och bokstavligt talat sprang genom kvarteret med mej släpandes efter för att visa två bra restauranger där hon har någon form av rabattkort som vi får låna. Det ligger i en ficka i en jacka som hänger utanpå hennes dörr, det har hon visat ungefär fem gånger supertydligt. 

I går morse var jag iväg och köpte frukost och jag hann knappt komma innanför dörren innan hon knackade på och berättade att det finns billigare mataffärer än den som ligger i kvarteret. Ok. Hon har verkligen koll på oss. Så i brist på motargument har jag nu gått med på att ta en cykeltur med henne idag, så hon kan visa de här butikerna. Om hon cyklar lika hetsigt som hon pratar och går så kan det bli en vansinnesfärd. Men jag tror hon är väldigt glad över sina nyfunna vänner för i morse knackade hon på och insisterade på att ge mig en burk med inlagd ingefära som tydligen ska vara väldigt hälsosam. Två bitar om dagen ska jag äta. På morgonen. Absolut inte på kvällen. Det är uppfattat!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s