Qiandao lake

I Kina, Resor, Shanghai 2016 - 2018

Det här var nog höjdpunkten på resan tror jag, båtutflykt på Qiandao lake, tusen öars sjö. Vi hade tur och det var uppehåll under hela utflykten, regnet kom precis när vi satt oss i bussen för att åka därifrån. Själva båtutflykten var ganska kort, men vi gick iland på en ö med en liten vandringsled där vi strosade runt någon timme innan det var dags att åka tillbaka.

På botten av sjön finns ruiner av en 1400 år gammal stad, men de kan såklart bara ses av dykare. På 50-talet när den hör sjön anlades så spolades allt helt enkelt över, och jag förstår faktist inte varför en gör så. Men vattnet från den här sjön används och säljs på flaska, så antagligen var det business i att bygga sjö. Tyvärr var det massor av människor som bodde här och hade sina jordbruk, men de fick helt enkelt ta sitt pick och pack och dra därifrån.

img_0816img_0806img_0796img_0739img_0749img_0732img_0676

Annonser

En reaktion på ”Qiandao lake

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s