Grannfejden

Shanghai 2016 - 2018

Alltså jag vet inte riktigt vad som pågår i vårat trapphus men i morse var andra gången den här veckan som tanten som bor en halv trappa ner från oss stod beredd i mörkret när jag kom ut från vår dörr. Hon förbereder det hon vill med google translate på mobiltelefonen, och så vet hon väl att jag brukar åka hemifrån runt åtta. Hursomhelst så är det en  gul dörr i mitten av trapphuset, och vi och tanten bor ovanför den och precis nedanför bor en annan tant som är supergammal. Vad den här första tanten vill få fram, nu för andra gången där här veckan, och typ tionde gången sedan vi flyttade in, är hur viktigt det är att vi låser den gula dörren. Och ja, vi gör det. Varje dag. Och så viskar hon, som att den gamla tanten inte ska höra. Men den gamla tanten pratar inte ens mandarin, hon pratar shanghainease, så jag förstår ändå inte detta hysch hysch. Men det verkar som att tanten med telefonen absolut inte vill att den gamla tanten ska kunna ta sig upp till oss, varför hon nu skulle vilja det. Alzheimers har hon tydligen också, den gamla. Drama på xinle lu!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s