Nitlott

Shanghai 2016 - 2018


Jag har i flera dagar varit på jakt efter dumplings med räkor i. Utan kött. Det är tydligen en grej här i Shanghai att stoppa in kött lite här och där. Har nu fått reda på att jag ska söka mej till restauranger som riktar in sig på det kantonesiska köket. Hursom, jag har cyklat förbi ett ställe här precis runt vårat kvarter och spanat in bilder på deras dumplings. Ser väldigt delikat ut. Sedan har Tim och jag typ irrat runt om kvällarna och aldrig hittat dit. Lite tokigt men allt ser ju väldigt annorlunda ut när det är mörkt så även om jag cyklat förbi på väg till jobbet så.. Ah. Restaurangen har varit spårlöst försvunnen på kvällen. 

Ikväll hittade vi iallafall dit och jag fick äntligen mina dumplings med räkor utan kött och de var verkligen goda. Tyvärr så beställde vi även in vårrullar, som jag flera gånger dubbelkollade att de var utan kött. Nepp. Första tuggan och en lång köttstrimla kikade ut. Tim beställde nudlar med biff, in kom en soppa med sjukt snuskiga senor och lite nudlar i botten. Så, kvällens middag blev ändå lite av en nitlott men vi försöker leva lite efter mottot att testa så många ställen som möjligt. Så himla lätt annars att bara köra samma spår. Sedan får en ju faktiskt inte glömma att det var ju vi som gjorde bort oss lite i beställningen när vi inte kan språket. Hade vi kunnat kinesiska bättre så hade det kanske aldrig hänt. Men aja, vi går inte tillbaka iallafall. 

Jag unnade mej en massage som plåster på såren. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s