Wop wop arbetsvisum klart! 

Shanghai 2016 - 2018

Idag fick Tim och jag tillbaka våra visum som varit på vift sedan vi anlände. Och utan pass är en rätt handikappad. Det svenska körkortet är helt värdelöst som legitimation, och såhär i början är det ju en del som måste fixas. 

T ex krävs pass för att starta bankkonto och köpa kontantkort till mobilen vilket vi som tur var fixade ganska direkt när vi kom. Sedan när vi flyttade in i lägenheten var vi inom 24 timmar tvungna att uppsöka polisstation och anmäla att vi flyttat in i området, och även då visa upp ett intyg från hotellet vi bodde på första veckorna att det var där vi hade hållt hus. Som tur är funkade kopior på passet hos polisen, annars hade vi varit rökta. 

Nu har vi visum för att bo här i ett år, sedan måste proceduren göras om. Och flyttar vi dessutom till en annan lägenhet sedan så måste passen skickas iväg igen för att vår nya adress ska registrerad. Byråkrati gånger tusen. Men skönt att allt är kirrat för den här gången! Fick även tillbaka en mapp med papper från min hälsoundersökning som alla som ansöker om visum här måste göra och jag är frisk som en nötkärna. Jag frågade HR på jobbet vad som händer om de upptäcker en sjukdom och hon bah ryckte på axlarna och sa att ja men då blir det ju liksom inget visum. Det är en hård värld vi lever i tänkte jag då. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s